Notice: WP_Scripts::localize je bil zahtevan nepravilno. Parameter $l10n mora biti polje. Za podajanje poljubnih podatkov skriptam, uporabite funkcijo wp_add_inline_script(). Za več podrobnosti si oglejte razhroščevanje v WordPressu. (To sporočilo je bilo dodano v izdaji 5.7.0.) in /home/zaposlit/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663
Preloader

Nalagam

Zaposlovanje delavcev s pomočjo agencije

Na našem trgu se pojavlja vedno več agencij za zaposlovanje. Delodajalcem s pomočjo teh agencij za zaposlovanje delavnega kadra omogoča večjo prilagodljivost pri načrtovanju delovnega procesa. Boljšo odzivnost na nepredvidene spremembe v delovnem procesu. 

Podjetja z najemom delavcev preko agencije prihranijo čas in denar za iskanje in selekcijo. Ne vodijo kadrovske evidence in ne obračunavajo plače. Imajo možnost zamenjave neustreznih kandidatov, nimajo skrbi z zdravniškimi problemi ter še veliko drugih stvari. To je v korist podjetjem, kateri iščejo kader za njihovo delo. 

Zaposlitev, prosta delovna mesta - Zaposlitve.org job-seekers-1 Zaposlovanje delavcev s pomočjo agencije Uncategorized

Zaposlitev s pomočjo agencije pa je v korist tudi vsem, ki iščete zaposlitev. Delavci se namreč iz brezposelnosti učinkovito in hitro lahko vrnete v zaposlitev in izpostavite boljše odnose s potencialnim delodajalcem. Začetniki preko zaposlitvene agencije lahko pridobite potrebne delovne izkušnje. Seveda pa je še vedno vse odvisno od vas samih in od tega, kako se boste izkazali z izkušnjami, se predstavili na razgovoru in s čim se boste ”prodali”

Agencije torej gradijo bazo kandidatov (iskalcev zaposlitve) na eni in podjetij (delodajalcev) na drugi strani. V primeru, da vaš  profil ustreza zahtevam podjetja, vas povabijo na razgovor brez pošiljanja prijave in sledenjem zaposlitvenih oglasov. Praviloma je na razgovorih v agencijah veliko boljši občutek kot pri delodajalcu. Ponavadi kadrovske agencije ne dajejo informacij glede tega, za katero podjetje poteka razgovor. To se izve, ko/če se kot kandidat uvrstite v drugi krog, ki najpogosteje poteka na sedežu podjetja. S tem naj bi se onemogočilo zaposlovanje “po vezah”.

Zaposlovanje v Sloveniji

V skladu z zakonom imamo v Sloveniji dve obliki delovanja agencij za zaposlovanje. Imamo agencijo za napotitev dela dijakom in študentom, tako imenovani študentski servis ter agencijo za napotitev dela delavcev drugemu uporabniku. Medtem ko vključevanje dijakov in študentov s pomočjo študentskega servisa v delovne procese za delodajalca pomeni nekoliko nižjo obremenitev dela. Predvsem pa usposabljanje ter pridobivanje talentov za prvo zaposlitev v podjetju, pa zaposlovanje delavcev s pomočjo agencije pomeni za delodajalca sodoben način zaposlovanja s številnimi ugodnostmi.

V kolikor želite kontakte delavca pokličite 090 73-73 ali si uredite mesečno članarino.