Notice: WP_Scripts::localize je bil zahtevan nepravilno. Parameter $l10n mora biti polje. Za podajanje poljubnih podatkov skriptam, uporabite funkcijo wp_add_inline_script(). Za več podrobnosti si oglejte razhroščevanje v WordPressu. (To sporočilo je bilo dodano v izdaji 5.7.0.) in /home/zaposlit/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663
Preloader

Nalagam

Zaposlitev v tujini

Zaposlitev v tujini je lahko lepa priložnost za nov začetek. Tu ne gre samo za delo, temveč tudi za spoznavanje ter odkrivanje drugačne kulture in drugačnega življenjskega sloga, njihovih delavnih navad  in običajev. Tujina namreč lahko predstavlja neko novo pustolovščino v vašem življenju in je lepa priložnost predvsem za tiste, ki hočete stopiti iz svojega vsakdana in vas ni strah neznanega oz. drugačnega življenja, sploh če ste pripravljeni na nove izzive. V tujini lahko veliko pridobite in tudi veliko izgubite. 

Vedno več Slovencev se odloča za delo zaposlitev v tujini, saj nekatere države ponujajo zelo mikavne ponudbe. Vabljive so predvsem višje plače, nižje obdavčitve in stabilen pravni sistem, ki ni podvržen nenehnim spremembam in dopolnitvam. 

Zaposlitev, prosta delovna mesta - Zaposlitve.org 0089ce4893a2476fa141903aff2c9121 Zaposlitev v tujini Uncategorized

Najprej se morate vprašati, kakšno delo iščete ali je to sezonsko delo  ali iščete zaposlitev za daljše časovno obdobje, saj so nekatera dela razpisana le za določeno časovno obdobje. 

Zaposlitev v tujini vedno bolj privlači Slovence

Vedeti morate par osnov, kako se lotiti prijave na delavno mesto v tujini. Ne ustrašite se, je popolnoma enako kot pri nas v Sloveniji. Zaželena je uporaba življenjepisa Europass, ki omogoča lažjo primerjavo. Prav tako pa je zaželeno, da prošnjo napišete v tistem jeziku, ki ga uporablja država v kateri iščete zaposlitev.  Zadnje čase se vedno pogosteje uveljavljajo razgovori za delo po oddanem življenjepisu preko telefona. Delodajalec tako dodobra lahko preveri vaše znanje tujega jezika, ki je potreben za opravljanje določenega delovnega mesta v določeni državi.

Kot državljan Slovenije se lahko zaposlite v katerikoli državi Evropske Unije, ne da bi za to potrebovali delovno dovoljenje. 

Slovenci se povečini odločajo za delo v državah, ki so bližje Sloveniji, kot so Avstrija, Nemčija, Italija…itd, saj ponujajo bistveno višje plačilo za opravljeno delo, na voljo je tudi več raznolikih delovnih mest kot v Sloveniji. Še vedno pa so bližje svojemu domu, sploh tisti ki se radi vračajo domov v svoje rodne kraje ali tisti ki živijo v obmejnih območjih in jim vožnja čez mejo ne predstavlja nobenega problema. 

Na spletu je ogromno portalov za iskanje zaposlitev v tujini, zato, če vas mika nova priložnost, nova avantura v življenju, če hrepenite po novem znanju in novih veščinah, ne odlašajte. Še danes naredite korak v nekaj novega, privlačnega, kar vam lahko omogoči boljše in udobnejše življenje. 

V kolikor želite kontakte delavca pokličite 090 73-73 ali si uredite mesečno članarino.