Notice: WP_Scripts::localize je bil zahtevan nepravilno. Parameter $l10n mora biti polje. Za podajanje poljubnih podatkov skriptam, uporabite funkcijo wp_add_inline_script(). Za več podrobnosti si oglejte razhroščevanje v WordPressu. (To sporočilo je bilo dodano v izdaji 5.7.0.) in /home/zaposlit/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663
Preloader

Nalagam

Študentsko delo

Študentsko delo v Sloveniji in tujini

Vsi ki se prvič srečujete s študentskim delom, vas najbrž zanima, kako le ta poteka. Kdo ga lahko opravlja, v kakšni meri ga lahko opravlja in kakšni so pogoji, zato vam več o vsem tem napišemo v spodnjih vrsticah.

 Kdo torej lahko dela preko študentskega dela? To so lahko že osnovnošolci, ki dopolnijo starost 15 let in se vpišejo na srednjo šolo, redni dijaki, redni ter izredni študentje. Pod določenimi pogoji celo izredni dijaki. Med izredne dijake štejemo udeležence izobraževanja odraslih, ki so mlajši od 26 let,. Se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnega, poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja. Niso v delovnem razmerju, niso prijavljeni pri Zavodu za zaposlovanje kot brezposelne osebe. Se ne izobražujejo v skladu s predpisi o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti. Študentsko delo pa lahko pri nas opravljajo tudi tujci, ki v okviru mednarodnih izmenjalnih programov opravljajo študijske obveznosti v Sloveniji, in tujci, ki študirajo v Sloveniji.

Zaposlitev, prosta delovna mesta - Zaposlitve.org how_to_get_a_part_time_job_main_image Študentsko delo Uncategorized

Kako poteka študentsko delo? Delo si lahko poiščete sami ali pa preko e-študentskega servisa. Preed začetkom dela je potrebno naročiti napotnico, ki se ga dostavi izbranemu delodajalcu. Delodajalec po končanem delu obračuna ure, nato pa študentski servis nakaže denar na vaš bančni račun. Zaslužek za opravljeno delo prejmete takoj, ko podjetje pošlje obračun ur (velja za podjetja z dobro boniteto). Nakazilo pa se prejme v 100 % znesku takoj in  ni potrebno čakati na plačilo podjetja, saj študentski servis založi denar.

Študentsko delo in zaslužek

Študentsko delo je zelo priljubljeno med mladimi, saj poleg šolanja lahko še nekaj dodatno zaslužite. Po večni so študentska dela bolj prilagodljiva in fleksibilna. Delodajalci dodobra razumejo, da se poleg še šolate in potrebujete tudi čas za obiskovanje predavanj in zadev ki sodijo k šolanju. 

Študentska dela so vzajemna – vi pripomorete delodajalcu z vašo pomočjo in angažiranostjo. On pripomore vam z finančnim prilivom, da si lahko omogočite vse potrebno za zastavljeno izobrazbo.

V kolikor želite kontakte delavca pokličite 090 73-73 ali si uredite mesečno članarino.