Preloader

Nalagam

Pogoji poslovanja

V tem trenutku vam želimo v celoti razložiti način našega poslovanja. Predstavljamo vam našo politiko poslovanja:

Naročila prek internetne strani za nečlane:

Naročilo prek spletne naročilnice, telefona alu uporabniškega računa. Naročila se lahko opravijo na telefonski številki 069 90-34-34, vsak dan med 8:00 in 20:00 uro, oziroma po e-mailu narocila@zaposlitve.org. V primeru telefonskega naročila, vam agent pošlje naročilnico, ki jo morate izpolniti. Šele ko izpolnite naročilnico, je vaše naročilo veljavno. Portal lahko pričnete takoj uporabljati, še pred valuto plačila in sicer od trenutka, ko izpolnite naročilnico.

Za vse člane portala je uporaba vseh preostalih naših portalov cenejša in imajo posebne popuste, tudi pri izdelavi spletnih strani ali SEO optimizaciji.

Objava stranke na internetnem portaluStranka v tem koraku dobi gesla za dostop na našem internetnem portalu z vsemi zahtevanimi podatki. Takrat je storitev opravljena. V kolikor ne zna uporabljati sistema ima na voljo programersko brezplačno tehnično podporo po telefonu na telefonski številki 069 90-34-34, vsak dan do 22 ure. V kolikor stranka ni tehnično podkovana pa lahko preko teamviever programa programer prevzame nadzor na daljavo in stranki pokaže, kako se ureja na daljavo na njegovem računalniku.V kolikor želi stranka dostop do celotne baze iskalcev zaposlitve in opcijo, da se ji omogoči kontakt podjetnikov, mora kontaktirati brezplačno tehnično podporo, da se ji to omogoči, na omenjeno telefonsko in podpiše določen dokument zaradi zakona o varstvu osebnih podatkov naročnikov, ki ne smejo zaradi morebitnih zlorab biti javno objavljeni.

Uporaba baze iskalcev zaposlitve. Dostop do te baze imajo samo podjetniki, ki imajo naročen paket za pregled življenjepisov. Zaradi varstva osebnih podatkov, mora podjetje, še preden se mu dovoli dostop podpisati izjavo o varovanju osebnih podatkov, ki jih prejme v tem spisku.

Ko stranka izpolni spletno naročilnico ali izbere paket na strani. Podpis pogodbe ni potreben za sklenitev obligacijskega razmerja. Stranka je z klikom na strinjam se s pogoji poslovanja, že podpisala pogodbo. Torej storitev se opravi izključno samo takrat, ko stranka sama potrdi, da se strinja z vsemi splošnimi pogoji poslovanja portala. V kolikor stranka takoj ne prekliče naročila in ne stornira storitve pri reklamacijski službi, se vsaka nadaljna reklamacija v skladu s splošnimi pogoji poslovanja zavrže. Pošiljanje pošte nazaj je strogo prepovedano, saj reklamacije po objavi oglasa ni možno opraviti,ker je storitev bila opravljena in je dosegla vidnost. To je jasno napisano, v splošnih pogojih poslovanja. V kolikor stranka naredi reklamacijo v skladu s splošnimi pogoji v 2 urah od naročila, po prejemu potrditvenega e-maila o naročilu, potem je naročilo  absolutno preklicano in stornirano brez stroškov. Stranka v tem primeru predračuna ali računa ne rabi plačati. V kolikor pa tega ne stori, je naša politika poslovanja ta, da je račun potrebno plačati v napisanem roku ali kriti nastalo škodo.

V kolikor stranka ne plača naročene storitve po našem protokolu v dogovorjenem roku, potem jo pokličemo iz našega vodstva. V tem oddelku se od nje zahteva plačilo na različne načine. Na začetku se z njo pogovarjamo na zelo prijateljski ravni. V kolikor po nekaj klicih še vedno ne plača storitve, se ji bolj konkretno obrazloži, da mora storitev plačati. Pri tem nam pomaga tudi naša pravna služba. Stranko se v osnovi kliče toliko časa dokler ne plača. V kolikor do tega ne pride, je po naši politiki poslovanja, stranka storitev primorana plačati. Stranke, ki ignorirajo naše pozive, emaile in klice in se skrivajo naša pravna služba preda v izterjavo.

Vsaki stranki v skladu s splošnimi pogoji našega poslovanja in zakonodajo pripada možnost reklamacije v skladu z obligacijskim zakonikom 11 člen, vendar v tem primeru mora stranka najprej upoštevati 10 člen OZ-1 in 9 člen. OZ-1. Pri reklamaciji se mora držati pogodbe in splošnih pogojev poslovanja. Za reklamacije je zadolžen samo zunanji tržnik podjetja in ne podjetje MKCM media d.o.o., ki nima pooblastil, da opravi reklamacijo. V kolikor zunanji tržnik dovoli reklamacijo, jo potem v našem podjetju tudi potrdimo. V kolikor stranka potrdi naročilo zunanjemu tržniku in nato še nam zagotovi plačilo, ko preverimo naročilo in se čez nekaj časa enostavno premisli. Pravtako reklamacije niso možne za naročila starejša od 2 ur. Ker portal avtomatično po 2 urah objavi oglas in razpošlje vsem uporabnikom v bazi. Torej je naročnik že dosegel vidnost.

Brisanje profila oziroma oglasov: Vzdrževalec portala, ni dolžan brisati profilov s strani uporabnikov, ki so naročili storitev, oziroma so se vpisali sami na spletno stran. Za brisanje teh podatkov, mora poskrbeti naročnik sam. V primeru, da želi, da vzdrževalec umakne vsebino, je potrebno v skladu z zakonom plačati strošek umika vsebine. V kolikor vsebine ne umakne, se mu v skladu s splošnimi pogoji zaračuna oglaševanje po rednem ceniku portala.

Menjava paketov: Vsi naročniki lahko tudi ob zakupu enega paketa, le-tega posodobijo po svojih potrebah in doplačajo razliko.

Vnos oglasov: S paketi pridobite možnost samostojnega vnosa zaposlitvenih oglasov, navodila, pregled nad statistiko, vpoglede v življenjepise, uporabo mobilnih aplikacij, kot delodajalec. Paketi ne vsebujejo sestavljanje oglasov in objavljanje s strani tehnične podpore. V kolikor želite, da vam mi oblikujemo, sestavimo in objavimo oglas, se le te-tega obračuna po posebnem ceniku.

Neplačništvo: V skladu s splošnimi pogoji portala v primeru, da naročnik ne plača storitve, se po 14 dneh avtomatično na spletni strani označi njegovo podjetje, kot neplačnika in ostane vidno na spletni strani do prejema plačila. Do prejema plačila prav tako ponudnik ni dolžan brisati vsebine.

Odgovornost za elektronsko pošto: Vzdrževalec portala ne nosi nobeno odgovornost za elektronsko pošto, ki ni vezana na domeno @zaposlitve.org. Tovrstni emaili poslani z raznih brezplačnih e-mailov, kot so GMAIL, HOTMAIL.COM in podobni e-mail naslovi niso naši uradni e-mail naslovi, zato posledično ne nosimo odgovornost za tovrstne e-maile.

Odgovornost za vsebino: Vzdrževalec portala ne odgovarja za vsebino na spletni stran, saj oglaševalci vnašajo oglase samostojno. Pred oddajo oglasa, se morajo strinjati, da gre za resnične podatke in da nosijo odgovornost v primeru kršenja zakonodaje na podlagi dela na črno.

Učinek oglaševanja: Ponudnik ne zagotavlja in ne more v skladu z zakonom zagotavljati oglaševalcu, da bo v določenem času pridobil delavca, zato oglaševalec, ne sme pogojevati plačila z izgovorom, da ni dobil nobenega delavca. Tudi ostali izgovori, kot so: sem že dobil delavca, zapiramo podjetje in podobno, se zavrže, kajti oglas so oddali na lastno pobudo.

Brezplačna uporaba portala: Vzdrževalec portala vsem nekdanjim članom portala še naprej zagotavlja brezplačno neomejeno oddajanje oglasov v našem sistemu www.zaposlimo.com . Vsem članom pripada brezplačna tehnična podpora. Vse objave na tem portalu odpošljemo vsem našim članom in objavimo na socialnih omrežjih. Torej kljub menjavi lastnika sistema, nihče ni oškodovan.

Odgovornost naročnika: Vsak direktor za svoje podjetje nosi polno odgovornost v kolikor je naročilo bilo izvedeno z njegove telefonske številke. Različni izgovori, kot so, da on tega ni naročil, da direktor tega ni odobril ali da se partnerica ne strinja, se zavržejo, kajti interne težave v podjetju mora podjetnik reševati sam.

Varovanje osebnih podatkov: Portal ne shranjuje nobenih osebnih podatkov. Vsi osebni podatki so kodirani, tako, da niso vidni vzdrževalcu portala. Vpisani člani lahko svoje podatke umaknejo iz portala z izbrisom svojega profila. Podatke se ne uporablja v tržne ali druge namene, se ne nabira baza e-mailov, se jo ne posreduje tretjim osebam. Ker portal ne shranjuje nobenih podatkov ali so te šifrirani, ga GDPR zakon ne zajema.

Vzdrževalec portala si pridržuje pravico spreminiti pogoje poslovanja v skladu s splošnimi pogoji poslovanja, vendar se zavezuje, da bo članom omogočil nadaljno brezplačno oglaševanje na enem izmed portalov, ki so v njegovi lasti.

Grožnje, izsiljevanje: Vsako grožnjo, izsiljevanje, grožnjo z blatenjem naših sodelavcev z namenom, da se odrečemo plačilu opravljene storitve, bomo prijavili inšpektoratu in najbližji policijski postaji. V skladu z 135 členom KZ1-NPB4, 218 členom KZ-UPB1 in 18 poglavjem kazenskega zakonika (Zakon o blatenju) 158-162 člen. Gre za huda kazniva dejanja, ki bodo prijavljena nemudoma.

To je v osnovi naša politika poslovanja. Želimo si, da so stranke zadovoljne in da je čim manj takih, ki imajo občutek, da so bile zavedene, ker gre za telefonsko prodajo. V naši bazi imamo veliko zadovoljnih strank, ki so dale izjavo. Nekaj jih je objavljenih tudi na naši spletni strani, zato smo prepričani, da opravljamo pozitivno poslanstvo v svetu. Da pa bi zmanjšali število nezadovoljnih strank, bomo ves čas izboljševali našo komunikacijo in sistem dela. Za vse predloge nas lahko kontaktirate

Tehnično vzdrževanje portala

Portal je namenjen brezplačni uporabi slovenskih uporabnikov in podjetnikov. Je last Srbskega podjetja in last države Republike Srbije. Inšpektorat Republike Slovenije nima pravice vposega v tuje portale in kontaktiranje naših poslovnih partnerjev.