Notice: WP_Scripts::localize je bil zahtevan nepravilno. Parameter $l10n mora biti polje. Za podajanje poljubnih podatkov skriptam, uporabite funkcijo wp_add_inline_script(). Za več podrobnosti si oglejte razhroščevanje v WordPressu. (To sporočilo je bilo dodano v izdaji 5.7.0.) in /home/zaposlit/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663
Preloader

Nalagam

Delo od doma

Delo od doma ima po izkušnjah podjetij številne prednosti, saj so zaposleni veliko bolj zadovoljni. Večinoma si lahko sami prilagajajo čas in ure dela. Moramo pa vedeti, da delo od doma ni primerno za vsakega delavca niti ne za vsako delavno mesto. 

Kakšne pa so pravice delavcev, ki delajo od doma? Ne glede na to, da je delo od doma drugače urejeno in bolj prilagodljivo delavcu samemu. Tovrstni delavci imajo čisto enake pravice kot ostali  zaposleni, ki svoje delo opravljajo v določenem delovnem obratu. 

Med te pravice sodijo pravica do sodelovanja pri upravljanju in sindikalnem organiziranju, upravičenost do povračila stroškov za prehrano. Pripada jim tudi nadomestilo za uporabo sredstev pri delu od doma. Običajno so to stroški za energijo, vodo, amortiziranje opreme ipd. Pri čemer se nadomestilo za uporabo lastnih sredstev ne všteva v davčno osnovo. Pod pogojem, da je podlaga za izplačilo nadomestila določena s posebnimi predpisi ali v kolektivni pogodbi oziroma internemu aktu delodajalca.

Zaposlitev, prosta delovna mesta - Zaposlitve.org iStock-905595170_bjgads Delo od doma Članki Uncategorized

Delodajalci in delavci se v današnjih časih vse pogosteje odločajo za delo od doma. Zlasti na tistih delovnih mestih, ki jih lahko zaposleni opravljajo samostojno. Ne zahtevajo fizične prisotnosti na lokaciji delodajalca oz. delovnega obrata. 

Zakaj delo od doma?

Delo od doma bi naj po številnih opravljenih raziskavah doprineslo tudi povišanje delovne storilnosti zaposlenih. Zmanjšanje bolniških odsotnosti in bolj kakovostno opravljeno delo.

Najboljše prednosti za zaposlene ki delajo na domu so sigurno fleksibilen delovni čas. Delavec ima več prostega časa in prilagoditev delovnega okolja po meri delavca. Vendar kot že zgoraj omenjeno se tudi pri takšni obliki dela kažejo pomanjkljivosti. To so predvsem odmori, ki se lahko kaj hitro zavlečejo. Moteči faktorji, ki ubijajo koncentracijo in zelo hitro lahko upade produktivnost. Med pomanjkljivost dela od doma pa opažamo tudi to, da sodelavci niso ves čas na voljo. Mnogokrat se je potrebno znajti sam in sam rešiti morebitno težavo. 

Če ste dobro organizirani in si znate postaviti, kdaj je čas za delo in kdaj vaš prosti čas, je to lahko zelo dobra rešitev, vkolikor vam delodajalec to zagotavlja, saj tako lahko več časa preživite s svojimi bližnjimi v objemu svojega doma. 

V kolikor želite kontakte delavca pokličite 090 73-73 ali si uredite mesečno članarino.