Zavod za zaposlovanje

Zavod za zaposlovanje to je kraj, kjer se končajo sanje

Kot pravi pesem Adi Smolarja, da je zavod za zaposlovanje kraj, kjer se končajo sanje. ta popevka seveda ima tudi resničnost izjave in verjetno je bila avtobiografsko napisana. Nažalst je tako, da delavci, ki končaju na zavodu za zaposlovanje ponavadi ostanejo prepuščeni sami sebi. Nimajo nobene ustrezne podpore pri zaposlovanju. Tudi sam sem se prijavil na zavod za zaposlovanje po končanem študiju in zagotovo lahko rečem, da me tudi enkrat niso poklicali ali mi ponudili kakšno zaposlitev. Vsako zaposlitev, ki sem jo pridobil v karieri sem jo pridobil sam.

Veliko podjetnikov in sicer 90% njih po naših izkušnjah se pritožuje nad delom zavoda za zaposlovanje, saj pravijo, da imajo po več mesecev objavljene oglase in se na njihov oglas ne javi niti en sam kandidat. Tudi naš portal je pred časom probal poiskati delavce prek zavoda za zaposlovanje. V dobrih 3 mesecih, nismo prejeli niti enega samega povpraševanja ali klica s strani kandidatov zavoda za zaposlovanje. V istem obdobju pa se je preko našega portala in socialnih omrežjih kjer oglašujemo javilo vsaj 100 ljudi. Sedaj se lahko normalen človek vpraša, je kaj narobe s sistemom? Ali res ljudje nočejo delati? Zakaj se nihče ne javi?

Z nami so sodelovala največja slovenska podjetja in nam zaupala:

zavod za zaposlovanje

 

Dejstvo je, da so na zavodu za zaposlovanje prijavljeni zgolj taki, toliko da dobijo socialno pomoč. To jim država omogoča- Zakaj bi ljudje hodili v službo, če lahko sedijo doma in dobijo 500 eur. Pa saj niso neumni. Se strinjate z nami? Zavod za zaposlovanje pa jih s tem celo podpira. Večina oglasov je formalnih lažnih, kjer imajo že vnaprej izbrane kandidate. Nas ljudi pa imajo za ovce, ki brezveze pišemo prošnje in upamo na zaposlitev ali odgovor. Večina jih niti ne odgovori.

 

Svetujemo vam, da če želite dobiti resno zaposlitev se raje obrnete na spletne portale. Ker če podjetnik nima nekaj evrov, če je tako škrt, da vloži v oglaševanje, kako bo tak delodajalec delavca plačal. Ste se kdaj vprašali to?

Mobile

Dodaj odgovor