Prošnja za delo

Prošnja za delo zaposlitve.org

V našem podjetju prošnja za delo sploh ni potrebna. Ponavadi prošnje končajo v smeteh in nihče ne bere tega nakladanja. O ambicioznosti, delovno sposobnosti, izkušnjah in referencah blabla… Vse prošnje za delo so praktično napisane po enakem vzorcu. Ko pa delavca isprobaš, pa praktično vidiš, da je čisto v nasprotju z napisanim. Prošnje za delo delo vsaj v razvitem svetu, že dolgo več niso ustaljena praksa pridobivanja kadra. V ZDA se pogovori s kandidati danes večinoma delajo preko SKYPE-a ali drugih omrežjih, kjer lahko neposredno delodajalec isproba kandidata in vidi ali je res komunikativen, kako razmišlja, kako je amcbiciozen.

Iz naših lastnih izkušenj lahko tudi povemo, da smo dobili prošnje za delo, kjer se delavci predstavijo, kot zelo komunikativne, nasmejane, ambciozne. Ko jim daš telefon v roke, da pokličejo kakšnega direktorja in z njem sklenejo posel. Postanejo zeleni in se tresejo, ter povsem blokirajo.

Z nami so sodelovala največja slovenska podjetja in nam zaupala:

prošnja za delo

Torej, ko se lotevate prošnje za delo se držite predvsem dejstev, ki dejansko držijo pri vas. Nikakor ne omenjajte stvari v katere niste 100% prepričani. Če imate problem s samozavestjo, potem niste komunikativni, Potem enostavno niste sposobni poslovno komunicirati z direktorji podjetij. Visok ego je v poslovnem svetu eden od ključnih za uspeh. To dela razliko med luzerjem in zmagovalcem. Med podjetnikom, ki nima za preživetje in direktorjem, ki zaposluje več sto ljudi.

Drznost, visoka samozavest, ošter pristop, dejstvo, da cenite sami sebe in ne boste praktično strankam rit lizali za par evrov. Če sebe ne cenite dovolj, kako naj vas drugi cenijo? Ste se kdaj vprašali? Če vase ne verjamete, kako naj vam drugi verjamejo? Če dvomite v svojo sposobnost doseganja najboljših rezultatov in visokih normativ. Kako boste sploh dosegli normativ? V kolikor vam je bedno poklicati po telefonu in nekomu nekaj prodati, kako si sploh predstavljate, da boste kadarkoli prodajalec?

Mobile

Dodaj odgovor