Moja zaposlitev

Moja zaposlitev je pomembna 🙂

Vsak prvi iskalec se sprašuje kakšna naj bo moja zaposlitev?

To je težek korak za vsakega prvega iskalca zaposlitve. Ker sem tudi sam kot pisec tega bloga imel izkušnje z iskanjem moje zaposlitve po končanem študiju, se dobro zavedam, da je pot do kariere dolga in naporna. Obiskal sem številne portale, kjer razni delodajalci ponujajo gradove v oblakih. Dejstvo je nažalost takšno, da marsikateri je tako finančno nestabilen, da nimajo podjetniki praktično niti za wc papir in morajo delavci sabo nositi v službo. Torej kako naj vem, da bo moja zaposlitev varna in dobro organizirana. Prvi pogoj je, da se dobro pozanimate o delodajalcih, kdo so, kako dolgo časa oglašujejo. Ali plačujejo zaposlitvene oglase. Če vidite, da delodajalec plačuje oglase po 600 eur za ubogih 14 dni. Se vprašajte, zakaj?

A ni ceneje dati 600 eur za oglas in nato nategniti 30 ljudi da poskusno dela brezplačno? Vsekakor to ima svojo računico, ki se jo poslužuje marsikateri podjetnik. Pravi podjetnik bo namesto, da porablja tako visoka sredstva za oglaševanje raje delavcu ponudilo dobro plačo. Tako bi pridobili lažje delavca in veliko bolj uspešno. Toda ali je določenim delodajalcem, ki oglašujejo na plačljivih portalih res v interesu dobiti dobrega delavca?

Z nami so sodelovala največja slovenska podjetja in nam zaupala:

moja zaposlitev

Torej tako sem se odločil, da moja zaposlitev ne bo temeljila le na referencah delodajalca, na plači, ki jo ponuja. Iskal sem zaposlitev v kateri se bom dobro počutil. Zaposlitev, ki mi ponuja dobro počutje, motivacijo, dober zaslužek. Vizija direktorjev me praktično ne zanim in njihovo podjetje, ampak svoj lasten žep. Zato vsi skupaj hodimo v službo. Vsi pogovori temeljijo le na tem, kaj vi lahko ponudite njim. Ste že kdaj doživeli na sestanku, da vam je direktor ponudil najprej kaj imate vi od njega. Kakšna je vaša korist, če je njegovo podjetje uspešno. V Sloveniji praktično dvomim.

 

Mobile

Dodaj odgovor