Borza dela

Borza dela v Sloveniji

Borza dela v Sloveniji postaja vedno bolj bogata. Na voljo je iz dneva v dan več delovnih mest. Edini problem, ki se pojavi je pomanjkanje delovnega kadra. Zato se pogosto slovenski delodajalci predvsem v obrteh kot so gradbeništvo, gostinstvo in podobno obračajo po kader v tujini. Predvsem v EX-YU republike. Problem v Sloveniji je predvsem v tem, da danes cca 70% mladih naredi falkutete in so visoko izšolani.

Vendar vsi v naši državi ne morejo biti direktoji, vodje in podobno. Potrebujemo tudi delavce. S tem država ustvarja situacijo, da je 100.000 ljudi brezposlenih na zavodu za zaposlovanje. Predvsem visoko izobraženih ljudi, ki jih nihče noče. Naš sistem, bi tukaj moral narediti veliko več s spodbujanjem mladih na področju obrtniških del, ki počasi izumirajo. Mladih, ki bi končali 3 letne ali 4 letne šole praktično ni več.

Kakšno ponudbo iskalcev zaposlitve ima borza dela?

Vsak nesposoben mulc danes ima praktično narejeno falkuteto in te ljudje ne znajo delati prav nič. S to težavo se srečujejo podjetniki že ko najemajo študente za opravljanje različnih del. Saj bi vsi delali samo administrativna dela. Lepili koverte in podobno, kar zna delatu tudi 8 letni otrok. Punce bi bile vse promotorke, se smejale in ne bi delale nič. Marketing si predstavljajo tako, da bi objavili dve objave tedensko na facebooku. Kaj lahko delodajalec pričakuje od takšnega delavca? So to ljudje, ki bodo vodili našo državo in zasedali pomembne vodstvene funkcije?

Z nami so sodelovala največja slovenska podjetja in nam zaupala:

borza dela

V kolikor na našem portalu zasledite delodajalca s katerim ste imeli slabe izkušnje (neplačilo, mobing) ali katere druge kršitve delovnega razmerja, nas prosim o tem obvestite, takšnega ponudnika bomo takoj odstranili in mu prepovedali nadaljno objavo zaposlitvenih oglasov. Zadovoljstvo uporabnikov portala je seveda na prvem mestu, saj želimo, da so iskalci zaposlitve varni. Za podjetnike nam je praktično vseeno, saj se dobro zavedamo, da je cca 30% slovenskih podjetnikov nepoštenih.

Mobile

Dodaj odgovor